Zoeken
  • Vroug Fikke

Geslaagd

Het aftellen is begonnen. Tergend langzaam tikken de seconden en minuten weg.Gespannen wacht iedereen het verlossende telefoontje af. De N-termen zijn bekend. Het ziet er gunstig uit! De spanning neemt toe, als in de straat de eerste vlag met tas verschijnt. Ook op Facebook verschijnen de eerste berichten. Het duurt nog een klein uur en dan worden de eerste leerlingen gebeld.Het is 15:00 uur …, het is 15:05 uur, het is 15:10 uur. En ja, om 15:15 uur gaat de telefoon.

De tranen biggelen over de wangen van mijn dochter. Nee, niet van verdriet, maar van vreugde. Haar harde werken is beloond. GESLAAGD! Een zucht van oplichting gaat door het huis heen. Een spannende periode is afgesloten en een nieuw tijdperk breekt aan, studeren aan de Universiteit in Wageningen.


Wageningen, here she comes!


Ook voor ouders is het een spannende periode. Je ziet jouw kind zwoegen en ploeteren. Gespannen koppies boven de boeken, knoop in de maag en op de dag van de examen de tas nog eens extra controleren of alles er wel echt inzit. Na het gemaakte examen komt je kind moe en leeg gestreden thuis om zich weer voor te bereiden op het volgende examen.

Tja, en dan is het eerste tijdvak van de examens voorbij. Nu is het wachten op de uitslag. Zo af en toe hoor je de verzuchting: “Was het maar zo ver, wat duurt het wachten toch lang!”. De weken van zwoegen, afwachten is voorbij en onze dochter Tamara is beloond met een geweldige eindlijst voor haar VWO!


Proficiat meid! We zijn trots op je!

6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven