Zoeken
  • Vroug Fikke

Herfst

De herfst kent vele gezichten. Voor de een breekt een periode van somberheid aan. Immers de blaadjes vallen van de bomen, het wordt vroeg donker, buiten is het koud. Het weer is storm- en regenachtig. Voor anderen is dit een periode van gezelligheid. De natuur laat zich van z'n mooiste kant zien, de bladeren aan de bomen hebben diverse kleuren: van groen naar geel naar bruin en rood. Prachtig gewoon!Wat is het heerlijk om in je dikke winterjas in een bos met de voeten door de bladeren te schoppen en de frisse herfstlucht op te snuiven. De longen vullen zich met de frisse, soms vochtige herfstlucht.


Na zo'n uitje is het heerlijk thuiskomen, heerlijk genieten van een beker warme chocolademelk, kijkend naar de vlammetjes in de haard en genieten van de brandende kaarsjes.
De herfst is ook een periode van bezinning. Even tot jezelf komen en keuzes maken. Net zoals de dieren die zich voorbereiden op hun winterslaap om uiteindelijk in de lente weer tot "leven" te komen.Zo heeft de herfst ook een positieve kant: de natuur gebruikt deze rustperiode om zich voor te bereiden op een nieuwe fase: de lente! Laten wij hier met z'n allen kracht uit putten en het leven met een positieve en optimistische blik tegemoet gaan.Een oud spreekwoord zegt niet voor niets: "Na regen komt zonneschijn!".

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven