Zoeken
  • Vroug Fikke

Verbijsterd!

Verbijsterd luister ik naar het nieuws over het homostel dat in Arnhem in elkaar is geslagen. Gisteren nog waren de aanvallers de schuldigen, nu ligt de schuld – volgens de aangeklaagden – bij het homostel. Wat is waarheid? Of iets wat me meer bezighoudt: Hoe eerlijk zijn we?


Als ik om me heen kijk, zie ik dat veel mensen toneelspelen. In onze huidige maatschappij durven we niet meer eerlijk te zijn. Kijk maar eens naar onze berichten op Facebook. Doen we ons eigenlijk allemaal niet mooier voor dan we werkelijk zijn? Steeds vaker borrelt de vraag bij mij op: Waarom doen we dit? Niet alleen op Social Media zie je dit gedrag, maar ook gewoon om ons heen. Als ik wel eens met ondernemers spreek, hoor ik ze opgeven hoe goed ze het hebben en hoe goed hun bedrijf draait. En dan denk ik: Is dit werkelijk zo? Wie belazer je je nu daarmee? De andere ondernemer of misschien wel een heel klein beetje (veel) jezelf!


Deze handelwijze zie je niet alleen bij ondernemers, maar – misschien ook juist -in de politiek, eigenlijk overal om ons heen. Vrienden, collega’s, we laten allemaal wel eens die andere kant van ons zien om de waarheid te verdoezelen. Natuurlijk weet ik dat oneerlijkheid van alle tijden is, maar voor mijn gevoel wordt het alleen maar erger. Ik zie het in relaties, in gezinnen, bij vrienden en collega’s. Mensen durven niet meer zichzelf te zijn. Heel verdrietig …


Met deze column wil ik een oproep doen aan iedereen. GOOI DAT MASKER AF, WEES JEZELF, EERLIJK EN OPRECHT … dan wordt onze wereld misschien een heel klein beetje mooier.


8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven