Zoeken
  • Vroug Fikke

Weemoed

Met weemoed kijk ik terug naar het afgelopen jaar. Een jaar vol veranderingen en afscheid nemen. Halverwege dit jaar kregen wij het trieste bericht te horen, dat mijn oudste broer Arie ernstig ziek was. Hij had niet meer lang te leven. In september kwam de tweede tegenvaller. Het doek viel voor mijn man. Het bedrijf waar hij 11 jaar hard voor gewerkt had, liet hem weten niet meer nodig te zijn. De afdeling waar hij voor werkte werd gezien als verliespost. De zoektocht naar een nieuwe baan was begonnen. Gelukkig kwam er een klein zonnestraaltje, een leverancier zag hem wel zitten. Vanaf 1 november kan hij zijn passie – het doceren - weer gestalte geven, alleen nu bij een nieuwe werkgever.

De situatie van mijn broer ging met de dag achteruit. Zijn dochter, Elinoor, moest op haar verjaardag melden, dat het erg slecht ging met haar vader. Twee uur na haar verjaardag blies hij zijn laatste adem uit. Een week vol emoties volgde. Zaterdag 6 december hebben wij op een mooie manier afscheid van hem mogen nemen. Het missen gaat nu beginnen.


De maand december was anders dan andere jaren. De feestdagen gingen aan ons allen een beetje voorbij. Sinterklaas werd verlaat gevierd en de kerstboom werd in delen opgetuigd. Mijn gedachten dwaalden dikwijls af naar de dochter van mijn broer en naar zijn partner Margaretha. Het oude jaar werd met veel geknal en mooi vuurwerk afgesloten. Was het zo'n mooi jaar? Nee, helaas niet. Toch hebben wij getoost op een goed en vooral gezond nieuw jaar met een heleboel nieuwe kansen!

Weemoed, nu alle verlichting bij de huizen weggehaald wordt. Kerstbomen worden opgehaald of opgeruimd en kerstversiering verdwijnt weer voor een jaar naar zolder. Het is kaal binnen en buiten. Januari is een maand vol goede voornemens en je te richten op een nieuw positief jaar. Voor ons een jaar met veel feestelijkheden, echter wel met een zwart randje. Lieve broer, ik mis je en ga je nog meer missen. Spijtig, dat je mijn 50ste verjaardag niet meer mee mag maken en ons vijfentwintig jarig huwelijk. Bij deze mijlpalen zal ik zeker aan jou denken!

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven