Mijn werk

Een aantal voorbeelden van tekstschrijven

Image-empty-state.png

Carel van der Velden, voetbalreiziger

Van der Velden (47) is geen onbekende in Arnhem en omgeving. Op Wikipedia is niets over hem te vinden. Toch kan Van der Velden op een schitterende voetbalcarrière terugkijken.

Image-empty-state.png

Cor Peitsman: Rotterdammer, voetballer én Prins Carnaval

De geboren en getogen Rotterdammer Cor Peitsman woont al jaren met veel plezier in de Achterhoek. De bonkige spits is van vele markten thuis. Peitsman begon zijn voetbalcarrière als keeper, speelde honkbal in de hoofdklasse bij Neptunus, traint en trainde diverse elftallen en fluit ook nog regelmatig een wedstrijd in de vijfde klasse.

Image-empty-state.png

Dé vrijwilligers, activiteiten en SV Babberich

Aan tafel in de bestuurskamer kom ik in gesprek met vijf bevlogen vrijwilligers: Theo Bruns, René Teben, Gerard Jansen, Patrick Jansen en Wim Berndsen. Vrijwilligers die zich al een groot deel van hun leven inzetten voor hun kluppie: SV Babberich.

Image-empty-state.png

Eldridge Rojer: Voetbal was mijn leven!

Eldridge Rojer woonde tot zijn zesde jaar op Curaçao. Zijn leven speelde zich vooral buiten af. “Tegen alles wat rond was, daar schopten we tegenaan.” Het echte voetbal leerde hij in Nederland. Een jongen uit de buurt nam hem en zijn broer mee naar de lokale voetbalclub, VV Bargeres. De basis voor zijn profcarrière werd daar gelegd.

Image-empty-state.png

Hein Schreur besmet door het Graafschap-virus

Nog altijd stroomt het Graafschap-virus door zijn aderen. Hein Schreur is op veel fronten betrokken bij De Graafschap. Bij iedere thuiswedstrijd doet hij een praatje over de opstelling, de verwachtingen en bijzonderheden. Daarnaast is hij samen met Henk Overgoor en Henk Meijer de coördinator voor de Oud Graafschap spelers en trapt hij zelf ook regelmatig nog een balletje mee. Elke eerste zaterdag van de maand is hij met Theo van Londen, Gerdo Hazelhekke en Joop Doornebosch te vinden op Sportpark De Bezelhorst in Doetinchem voor het Walking Football. Op deze manier houden de oudgedienden de eer van de Graafschap hoog.

Image-empty-state.png

Jamarro Diks: Voetbal is mijn lust en mijn leven

Voor het Gelderse Voetbal ga ik zo af en toe samen met Dennis Bresser op pad om een voetballer/trainer in de schijnwerpers te zetten. Dit keer: Jamarro Diks.

Image-empty-state.png

John Trentelman: 'De Graafschap heeft me gekrenkt!'

John Trentelman, de keiharde verdediger van De Graafschap. Hij speelde later voor Vitesse en VfL Rhede. Na zijn professionele voetbalcarrière ging hij verder als trainer bij diverse clubs, zoals Doesburg, Be Quick Zutphen, Angerlo Vooruit en nu bij de vijfdeklasser VVL Lengel.

Image-empty-state.png

Mister De Graafschap: Voetbal zit in mijn bloed!

John Leeuwerik mist het voetballen nog elke dag. 'Gewoon, omdat het iets is wat ik van kinds af aan al graag doe. Ik zou er niet aan moeten denken om helemaal zonder voetbal te leven. Het hoort gewoon bij me. Gelukkig ben ik op tijd aan mijn trainerscursus begonnen, waardoor ik nog altijd in de voetbalwereld ben blijven zitten!'

Image-empty-state.png

Nederlands Doven Elftal maakt zich op voor Deaflympics in 2021

Gebarentolk Irma Sluis maakte duidelijk hoe belangrijk de doventaal is voor de grote groep doven en slechthorenden in onze maatschappij. Voor veel groeperingen zijn er aparte sportverenigingen en mogelijkheden. De doven en slechthorenden vallen een beetje tussen wal en schip. Hoewel er al sinds 1926 voetbal voor deze doelgroep bestaat.

Image-empty-state.png

Patrick Ax gaat nog altijd voor winst!

Patrick Ax heeft nog steeds het ‘Ax-effect’, de leus op het spandoek van de supporters van NEC en De Graafschap. Hij houdt niet van bezigheidstherapie. ‘Ik doe niet iets om iets te doen. Ik wil wel een doel hebben. Ik heb nog steeds ambities. Zo speel ik met mijn zoons in mijn eigen Beach Soccerteam AxUnited. Ik ben hier enorm trots op, omdat mijn zoons (Jay van 15 en Damiën van 16 jaar) de jongste spelers zijn in de Nederlandse Eredivisie Beachsoccer'